sábado, 5 de febrero de 2011

Star Sower

Fa uns dies vaig descobrir aquesta escultura. Amaga una meravellosa il·lusió òptica.

Es tracta d'una escultura de bronze que hi ha a Kaunas, Lituània. L'anomenen El sembrador d'estrelles. Aquesta estàtua pot semblar molt normal durant el dia, ja que podem veure a una persona fent els gestos propis de la sembra i unes taques en la paret que està propera a l'estàtua. Però a la nit l'estàtua ha canviat i entenem el sentit de les estrelles de la paret.



A vegades no entenem el sentit de les coses que veiem cada dia. Aquesta escultura em fa pensar en el MIRAR MÉS ENLLÀ. Una preciosa metàfora! Em fa pensar que hi ha coses importants que només ens arriben en la foscor de "la nit de l'ànima"... Coses que només poden veure en la dificultat i que ens fan creure en l'esperança.

5 comentarios:

Cenicienta dijo...

Tenir diversos punts de vista d'una mateixa cosa ens ajuda a crèixer com a persones. Quan tancam els ulls i quedam sols és el moment de aprendre de totes les coses que hem experimentat durant el nostre dia.

Anónimo dijo...

Mirar més enllà de l'aparença. Endinsar-se en la profunditat de les coses i percebre l'invisible que t'envolta.

Per cert, és preciós el nom de l'escultura... Deixa-m'ho dir:
El sembrador d'estrelles...

Helena Bonals dijo...

El sembrador d'estrelles és precisament una ombra, perquè l'ombra és la metàfora més utilitzada per parlar de l'ànima. No podria pas fer el mateix una estàtua.

Joana dijo...

Gràcies per recordar-me-la. Ja fa temps me l'enviaren per mail i vaig quedar meravellada. Ara m'ha passat el mateix, però a més tinc la teua explicació.

Que tingues un bon dia!!!

Dorothy dijo...

Quin meravellós joc òptic. I metafòric.