domingo, 12 de febrero de 2012

AGNUS DEI

Aquest cap de setmana hem pogut assistir a una nova representació teatral de qualitat a Eivissa. Confesso que des de "Las criadas" del grupo Y no havia sortit tan meravellat de la sala.

Les pulsions que mouen a les tres actrius i les seves ressonàncies de gran potencial interpretatiu tenen com a resultat una contundència inqüestionable damunt de l'escenari. Això és el que fan Àngels Martínez, en el paper de Mare Miriam; Rosario Beholi, en el paper de la Doctora Martha Livingston i Paula Ramos, la jove de 16 anys que encarna a la Germana Agnès. La comunicació i la sinergia entre les tres actrius, junt a una disciplina artística del seu director Antonio Cantos dissenya damunt de l'escenari una història que fascina i deixa astorat. La temperatura artística puja per legitimar una feina quasi perfecta. Si bé, les tres dones mostren unes excel·lents dots interpretatives, vull remarcar la posada de llarg de la jove Paula Ramos, qui debuta amb un personatge que va in crescendo damunt de l'escenari.

Lluny de les herències estètiques cinematogràfiques, Agnus Dei es construeix fermament, esdevenint un referent per si mateixa. Retorna la confiança a un públic exigent, saturat per propostes que no desperten l'interès per descobrir una programació treballada i acurada, ajudant a un procés lent i progressiu de culturització teatral. Per desgràcia, Eivissa necessita crear aquest patrimoni teatral que connecti amb el públic fent de cada actuació un esdeveniment únic. Però això ja és un altra tema.

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

La principal condició d'una obra d'art, sigui quina sigui, em penso que és despertar l'empatia amb els contempladors, assistents, lectors, etc.
Pel que dius, l'obra que has vist acompleix tots aquests requisits i, per tant, n'has sortit content.
Ara la vida et somriu, em sembla.

chuscartes dijo...

Gràcies Olga. És cert que ara em somriu. Esperem ser pares en uns messos.

Per cert, a l'escola estem llegint poesia i "hem trobat" alguns dels teus poemes. Treballarem l'edició de vídeo amb ells. Quan tingui alguns resultats em posaré en contacte amb tu.
Una abraçada!

M. Roser dijo...

Veig que estàs especialment satisfet per la qualitat teatral de la qual podeu gaudir...i aquest any heu tingut una Eivissa molt blanca!!!
Felicitats per aquest(o aquesta)nadó que espereu, prepareu-li un bressol on els somnis el gronxin amb musica d'estrelles...