lunes, 7 de febrero de 2011

Selene i Endimió

Conta el mite que Selene, una divinitat que rebutjava als homes, es va enamorar una nit del pastor Endimió quan el va veure adormit a una cova de Lamos. Cada nit, Selene baixava a la cova de la muntanya per visitar al seu amant dormit. Per la seva banda, el pastor estimava en silenci i des dels seus somnis a la deessa.

Una nit, Selene va baixar a la terra. El va trobar adormit i despullat i el va estimar. Des de llavors el va visitar totes les nits. Sempre el trobava adormit. Ella es recolzava al seu costat i li acaronava els cabells o el besava sense que aquest ho sabés. Tots dos ignoraven que l'amor que sentien era recíproc. Fins que una nit, el pastor es va despertar en ple amor, descobrint que era l'amant de la lluna. Tots dos es van confessar el seu amor secret i van trobar la felicitat.

Amb el temps, el pastor va veure com el seu cos s'anava marcint, ja que era mortal i va demanar l'eterna joventut per estar sempre amb Selene. Zeus va decidir que el pastor no patiria el pas del temps mentre dormís. Només ho notaria durant el dia. Per aquesta raó Endimió va decidir dormir eternament, a fi de no morir i que la deessa pogués estimar-lo sempre.

2 comentarios:

Pilar dijo...

De vegades no volem despertar-nos ignorant que l'eternitat del somni ens impedeix viure.

Joana dijo...

Quina història més bona de llegir en les teues paraules. Moltes gràcies per compartir-la